



Smar jest odporny na wysokie temperatury, obciążenia, wilgotne środowisko, całkowicie nierozpuszczalny w wodzie zimnej i gorącej.
Posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością NSF (FDA) H1, nr 130672. Temperatura robocza -30 °C +200 °C.
Ten uniwersalny smar konserwacyjny wzmacnia blok zaparzający i ruchome elementy ekspresu. Odpowiednie użytkowanie smaru przeciwdziała awariom, przedłuża żywotność urządzenia oraz wpływa na smak i aromat kawy. Smar jest odporny na działanie wody, ekstremalnych temperatur, a jednocześnie zapewnia maksymalną redukcję tarcia.
Dlaczego warto zainwestować w smar konserwacyjny ?
Przy odpowiednim użytkowaniu urządzenie będzie działać przez lata, a kawa wciąż będzie miała ten wspaniały, intensywny smak i aromat. Wszystko to dzięki smarowi konserwacyjnemu, który jest jednym z najważniejszych elementów w użytkowaniu ekspresu do kawy.
W pojemniczku znajduje się 5 gram produktu, co wystarcza na kilka zastosowań. Poniżej przedstawiamy częstotliwość smarowania modułu parzenia, zależnie od częstotliwości parzenia kawy:
Częstotliwość smarowania różni się w zależności od tego, jak często zaparzasz kawę z ekspresu. Kolejno: